TJOE DE PAULA EN BOYD VAN DER VUURST DE VRIES MAKEN SUNS-TEAM COMPLEET!

De in Julianadorp woonachtige Tjoe de Paula completeert samen met Boyd van der Vuurst de Vries de SUNS-selectie die begin september aan de voorbereiding begint voor het aanstaande seizoen. De Paula, die eind mei nog landskampioen werd met Donar Groningen, geldt als een welkome routinier waar head coach Peter van Noord een beroep op kan doen in en buiten het veld.

Met zijn ervaring kan De Paula immers een belangrijke rol vervullen binnen de jonge SUNS-selectie. De inmiddels 36-jarige linkshandige shooting guard begon ooit zijn loopbaan aan het Marsdiep en met zijn terugkeer lijkt de basketballcircel rond.

Boyd van der Vuurst De Vries, die 16 augustus 18 jaar wordt, komt over van Lokomotief Rijswijk waar hij afgelopen seizoen in het Under-24- en promotiedivisieteam uitkwam. De 190 cm grote guard is duidelijk toe aan de volgende uitdaging in zijn nog prille loopbaan en moet bij de SUNS dagelijks de strijd aangaan met spelers als Lavonte Dority. De veelzijdige guard is momenteel actief voor Oranje U18 tijdens het Europees B-Kampioenschap in Tallinn, Estland.  

SUNS head coach Peter van Noord: "Tjoe ken ik heel goed als speler en als persoon. In ons gesprek onlangs werd snel duidelijk dat wij op dezelfde golflengte zitten met het oog op de nabije toekomst. Iedereen ziet hem graag terugkeren op het oude nest en ik ben verheugd met zijn komst. Zijn rol zal tweeledig zijn. Naast zijn inspanningen op het veld kunnen de jonge spelers heel veel van hem opsteken als mentor."

Ook over Boyd van der Vuurst De Vries is Van Noord te spreken: "Boyd is een talentvolle speler die ik veel aan het werk gezien heb. Tijdens de recente trainingen en oefenduels van Oranje U18 maakte hij veeel indruk. Op grond van zijn potentie moet hij dagelijks de challenge aangaan zodat hij zich kan blijven doorontwikkelen. Hij past goed in het TEAM dat wij voor ogen hebben. Hij komt uit een echt "basketballnest" en dat zie je terug."

onderdeel van