QUINTERIAN McCONICO TEKENT BIJ SUNS!

Quinterian McConico is door Den Helder SUNS aangetrokken voor de vacante inside positie. De van Alabama A&M University (NCAA Division 1) afkomstige power forward/center zal voor de equipe van head coach Peter van Noord een belangrijke spil onder de borden worden. De in Birmingham, Alabama, woonachtige McConico kan op beide inside posities uit de voeten en liet afgelopen seizoen voor de Bulldogs 14,1 punten (tegen 59,2%) en 7,4 rebounds gemiddeld noteren.

SUNS head coach Peter van Noord: "Wij waren op zoek naar een speler die complementair is aan de Nederlandse inside spelers die reeds deel uitmaken van de SUNS-selectie. Een fysiek sterke atleet die inside scorend vermogen heeft maar tevens over een schot van buiten beschikt. Met "Q" hebben wij zo'n type speler gevonden. Hij kan zowel rechts als linkshandig finishen, heeft reboundend vermogen en maakte indruk met zijn manier van spelen op A&M. Hij vervulde op college dezelfde rol die wij ook van hem bij de SUNS verwachten en daar is hij op gerecruteerd."

"Na mijn gesprek met coach Van Noord was ik ervan overtuigd dat Den Helder SUNS voor mij de juiste, eerste, stap zou zijn in mijn loopbaan. Ik kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan bij de SUNS", aldus de gemotiveerde McConico vanuit de Verenigde Staten.  

Naar verwachting zal McConico uiterlijk 1 september zijn opwachting maken in Den Helder.

Highlightclip: https://www.youtube.com/watch?v=lJBMDvThU-Q


 

onderdeel van