Den Helder Suns heeft zich voorlopig ingeschreven

Basketbalinitiatief Den Helder Suns heeft zich voorlopig ingeschreven voor het eredivisieseizoen 2017/2018.

De clubleiding put volgens bestuurslid James Meijer uit de circa dertig lokale partners die het reeds aan zich bond én de vele serieuze gesprekken die nog worden gevoerd voldoende vertrouwen om een voorwaardelijke aanmelding te doen. Binnen enkele weken volgt het definitieve besluit over de inschrijving van het basketbalinitiatief, dat vorig najaar van de grond werd getrokken door Meijer, Jan Lugtenburg, Maarten Tromp en Louis van der Gragt.

Ze zijn dichtbij de realisatie van hun basketbaldroom gekomen, dus roepen de initiatiefnemers achter Den Helder Suns om lokale steun voor de laatste loodjes.

Voor 1 juni hadden ze beloofd om de organisatie achter de eredivisie, de DBL (Dutch Basketball League, red.), uitsluitsel te geven over de stand van zaken rond hun ambitieuze plannen. En dus deed Den Helder Suns woensdag een voorwaardelijke inschrijving voor deelname aan de eredivisie in het seizoen 2017/2018/. Bezegeld is de toetreding derhalve niet. Vertrouwen in een goede afloop vult de Helderse harten van de iniatiefnemers, die al maanden voor en achter de schermen werken aan een terugkeer van eredivisiebasketbal bij de mannen in de stad.

,,Dit is een voorlopige inschrijving’’, stelt bestuurslid James Meijer. ,,Daarvoor hebben we genoeg vertrouwen. We hebben zo’n 25 tot 30 lokale partners aan ons gebonden. Er lopen nog tal van serieuze gesprekken, waaronder met twee ’grote namen’. Geen hoofdsponsors in de zin van dat ze het gehele budget dekken. Maar betrouwbare partners met een substantiële bijdrage. Bij één van die twee, ik noem geen namen, acht ik de kans van slagen negentig procent. Dan hebben we 75 tot 80 procent van de begroting rond. Het is dus nog niet rond. Daarom wil ik via deze weg de lokale ondernemers oproepen om ons te helpen bij de laatste 20/25 procent.’’

Het worden nog spannende weken voor de initiatiefnemers. ,,Het is een leuke drukte. We hebben een hotline met de DBL. En hebben afgesproken om met enkele weken de knoop door te hakken. Ik kan niet precies zeggen wanneer. We voeren gesprekken met allerlei partijen. Bovendien moeten we ondertussen ook gaan kijken naar zaken als staf en selectie. Tijdens Sail zijn we aanwezig op marineschip Rotterdam. Daar wordt een nieuwe E-game basketbal gepresenteerd en zullen we ons initiatief verder onder de aandacht brengen. Onder meer met een basketbalveld op het dek.’’

Met circa dertig locale partners, Burned Sports als kleding- en supplypartner en vrijwel zeker de sporthal aan de Sportlaan als thuishaven zijn de contouren voor een intreding reeds zichtbaar.

De DBL kon bij monde van de in het buitenland verkerende voorzitter Marcel Verburg de voorlopige inschrijving van Den Helder Suns nog niet bevestigen.

Bron: Noord Hollands Dagblad

onderdeel van