Kevin's Blog

Kevin Bleeker neemt ons wekelijks mee in zijn leven en verteld ons hoe het is om als professioneel basketballer speler door het leven te gaan. Hij verteld ons hoe het zo gekomen is en wat hij (en zijn ouders) hiervoor hebben moeten doen en ook laten.

Deze blog gaan we elke vrijdag aanvullen met nieuwe updates en hopen we u een exclusieve kijk te kunnen geven in het leven van een professionele basketballer. We zijn erg blij dat Kevin zijn levensverhaal met ons allen delen wil.

Wij wensen u veel leesplezier!

Den Helder Suns ziet licht

DEN HELDER - Het nieuwste Helders basketbalinitiatief gaat verder onder de naam Den Helder Suns. Doel is om in het seizoen 2017/2018 weer eredivisiebasketbal bij de mannen in de stad te hebben.

Na maanden vooral achter de schermen te hebben geopereerd, traden initiatiefnemers Jan Lugtenburg, Maarten Tromp, James Meijer en Louis van der Gragt afgelopen weekeinde naar buiten met de nieuwe clubnaam. Alsmede een website, Instagram-account en YouTube-filmpje waarop een crowdfundingactie wereldkundig werd gemaakt.

Het kwartet is vol goede hoop over een terugkeer van Helders eredivisiebasketbal bij de mannen. Meijer: ,,Ik durf niet te zeggen hoe groot de kans is dat het gaat lukken. We staan pas aan het begin, maar zijn vol goede moed. De gesprekken die we hebben gevoerd, gaven ons genoeg vertrouwen om naar buiten te treden. Om te laten zien dat we er zijn, wat we doen en willen.''

Sindsdien werd de werkgroep overstelpt met reacties. ,,Dat heeft ons blij verrast. Geeft energie om door te gaan met wat we hebben ingezet. En uiteraard zijn er ook kritische reacties. Een enkele gelukkig.''

De naam van een hoofdsponsor of een speelhal zijn nog toekomstmuziek. ,,De les uit het verleden is in ieder geval dat we liever twintig kleinere sponsoren hebben dan één grote. Want als die ene omvalt, heb je niks meer. Er zijn allerlei gesprekken gaande op dat vlak. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we die geven.''

De sporthal aan de Sportlaan lijkt de beoogde speelhal voor Den Helder Suns. Meijer spreekt van 'een serieuze optie'. De werkgroep van Den Helder Suns heeft al om tafel gezeten met de eigenaar (Woningstichting), alsmede vaste bespeler Dozy BV Den Helder. Via crowdfunding zijn de eerste kaarten verkocht.

Uit: Noordhollands Dagblad / MA 7 NOV 2016
Tekst: Casper Duin

onderdeel van